Doorbreek patronen! - Overwin stress!

COUNSELING EN AUTOGENE TRAINING

COUNSELING
Het beste uit psychologie, maatschappelijk werk en coaching.

 

Wat is counseling?
Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De counsellor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.

Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counsellor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt door de counsellor optimaal ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Wanneer counseling?
Counselling is geschikt voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of de relatie. Herken jij jezelf in een van de volgende situaties? Dan kan counselling voor jou uitkomst bieden.  

 • Overspannenheid en burnout
 • Emotionele problemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Relatieproblemen
 • Leermoeilijkheden
 • Rouw en verlies
 • Slaapproblemen en concentratieverlies
 • Klachten van depressieve aard
 • Vage lichamelijke klachten
 • Levensvragen en zingeving

Hoe verloopt een counselingstraject?
De gesprekken zijn erop gericht jou te stimuleren zelf aan te geven hoe jij jouw situatie beleeft en waar je naar toe wilt. De counsellor werkt niet volgens een “standaardlijstje” maar houdt rekening met jouw eigen gevoelens, wensen en ervaringen. In gesprekken en soms met behulp van oefeningen, begeleidt de counsellor jou in het verhelderen van jouw functioneren en het verwerven van nieuwe inzichten. Door de ontstane veranderingen in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag krijg je weer grip op de situatie en je omgeving.

Counselling is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het counsellingtraject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Kosten en duur van de counseling
De duur en kosten van het counsellingtraject zijn sterk afhankelijk van de hulpvraag waarmee jij je meldt. Het aantal bijeenkomsten varieert gewoonlijk tussen de vijf en tien sessies van één tot anderhalf uur. De aard en de complexiteit van het probleem, maar ook jouw eigen betrokkenheid en inzet spelen hierbij een rol.

Kosten worden berekend op basis van een uurtarief – je ontvangt hiervoor een rekening. Veel zorgverzekeraars verstrekken een vergoeding voor de kosten van counselling;  kijk jouw verzekeringspolis hierop na. Ook de werkgever, diverse regelingen zoals re-integratietrajecten, het Persoons Gebonden Budget (PGB) en belastingaftrek kunnen mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten.

Counselling is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het counsellingtraject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming

AUTOGENE   TRAINING
“Eindelijk een duidelijke stappenplan om door het uitspreken van enkele zinnen tot diepe ontspanning te komen.
Zelfhulp ten top!”

 

De basis van de NO NONSENSE TRAING  en  TRAJECT is de Autogene Training.

Autogene Training betekent: op eigen kracht leren ontspannen. Het word ook het Aandachtstraining genoemd.

De Duitse psychiater en psychotherapeut Prof. Dr. Johannes Heinrich Schultz ontwikkelde rond 1920 de Autogene Training. Uitgangspunt is dat je door concentratieofeningen het lichaam en geest in verdipete rust en ontspanning brengt.

Twintig jaar geleden kwam ik met Autogene Training in aanraking. Sindsdien loopt dit als een rode draad door mijn leven. Ik gebruikte AT tijdens mijn werk in de psychiatrie, bij de slaapproblemen van mijn kind, maar ook bij de acceptatie van mijn chronische pijn klachten.

Autogene Training wordt als een reeks van verschillende behandelingen ingezet.

Autogene training in het kort:

Autogen betekend: auto - oorspronkelijk of zelfstandig  en  gen - opwekken. Autogene training is de afkorting voor de training voor autogene ontspanning of te wel: van binnen uit opgewekte ontspanning.

Doel

"AT bied een verdiepende ontspanning in korte tijd." Door middel van het innerlijke opzeggen van formules (verde stappen genoemd) raakt je lichaam ontspannen. Je spiertonus zakt, je lichaam verwarmt enz. Wat leidt tot:

 • "Zich laten zijn" - leren los te mogen laten bijvoorbeeld van angst, boosheid of agressie
 • Zelfregulering (bloedvaten)
 • Verbeterde presentaties
 • Zelfbestemming, positief zelfvertrouwen
 • Afname van stress

"Ik kon nooit zoveel met mindfulness-achtige dingen. Wat moet ik voelen? Hoe moet ik dan mijn tenen voelen? Honderd gedachten door mijn hoofd zonder de focus te kunnen behouden. Hoewel ontspanning me behoorlijk zinnig leek! Ik heb de No Nonsense Training bij Kerstin gevolgd en ben heel blij met de gestructureerde manier waarop je leert te ontspannen. met uiteindelijk een setje tools die je na einig oefening makkelijk oppakt wanneer je dat nodig hebt. Echt een aanrader dus!" Marianne B.

“Eindelijk val ik weer makkelijk in slaap.”

P.v.S., administratief medewerker

“Eindelijk een methode om in mijn lijf te blijven ipv in mijn hoofd.”

  

“Dankzij de oefeningen kan ik overal en in korte tijd ontspannen.”

M. v. G., psycholoog.

Contactgegevens

Kerstin Strohbach

Praktijk voor counseling, psychosociale
hulpverlening en psychotherapeutische
begeleiding

Bergstraat 69
4141 BT Leerdam
M. 0648755367

 

Algemeen

Register®counselor AbvC
Register®therapeute RBCZ

AGB praktijk code: 90-057308
AGB zorverlener code: 90-048814

S.C.A.G.registratie: 14652

KvK: 56774702

Bereikbaar

Parkeren:
Gratis: Sportcentrum Laco (7 min looptijd)
Betaald parkeren: Markthof

(zoem in voor de parkeerplaatsen)