DRIE TIPS VOOR POSITIEF RODDELEN

“PFF HEB JE HAAR WEER…”
“JEETJE, ECHT 'N DOM BLONDJE…”
“MOET JE NU WEER AL DIE ROTZOOI OP HAAR BUREAU ZIEN.”

Tijdens mijn werkzaamheden in loondienst kreeg ik deze of soortgelijke opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd. Collega’s hadden al een oordeel over mij, terwijl ze me nog niet eens kenden. En ik, ik oordeelde net zo hard en makkelijk mee.

Roddelen: de grote ruis tussen teamleden, het onuitgesprokene, dat wat alleen achter je rug of door een gemene opmerking te horen was.

Na afscheid genomen te hebben van het werken in loondienst, maakte ik een reis van persoonlijke groei. Ik leerde mezelf (op bijna 40 jarige leeftijd) opnieuw kennen en vooral liefhebben. En naar mate ik steeds meer vertrouwde op mezelf en mijn mening, viel het roddelen weg.

In plaats daarvan kwam iets nieuws: Wat als… we eens positief gingen roddelen?

De opleiding tot “talentgericht coach” bij Els Pronk heeft daar nog een extra verdieping aan gegeven. Ik mocht steeds meer ervaren en vooral zien bij mezelf en de ander, welk gedrag voor een overtuiging staat – welk gedrag voor je daadwerkelijke emotie staat. Ik leerde positief roddelen.

HIER MIJN TIPS:

kopfkinoWanneer je “vastdenkt” in een situatie met een collega (vooral in je hoofd). Probeer eens één minuut lang alleen positief over je collega te praten.

 

perspectiefBekijk alles eens uit een ander perspectief.

 

offer 442904 960 720Benoem drie eigenschappen van je collega die je waardeert of respecteert. .

SUCCES MET POSITIEF RODDELEN.
roddelen